Angajații spitalului suport COVID Sfântul Ioan, din sectorul 4 al Capitalei, reclamă că nu și-au primit stimulentele de risc de 2.500 de lei, acordat pe perioada stării de alertă.

Într-o intervenție telefonică pentru postul de televiziune Antena 3, medicul Maged Mokbel a declarat că “Din cauza aglomerației, noi, medicii, am încercat ca evenimentul să fie scurt și să păstrăm distanțarea. Colegii de la celelalte spitale din zonă au primit banii. Nu am înțeles de ce nu primim sporurile, e lipsă de respect! Eu, personal, nu sunt afectat, dar nu pot să îmi imaginez cum colegele infirmiere se expun și pot lua boala. Au salarii mici, nu primesc nici sporul…”

Medicul menționează că nu au fost solicitate lămuriri din partea Ministerului Sănătății despre acest aspect, ci angajații au cerut explicații din partea administrației spitalului: “Nu vreau să ne plângem fiindcă e datoria noastră de la infirmieră până la medic. Dar noi trebuie să stăm îmbrăcați, să transpirăm ore întregi, să avem ochelari și materiale de protecție care ne distrug fețele pur și simplu. Este consum psihic și consum fizic, noi nu ne plângem, ne facem treaba și ne facem treaba în continuare. Acest spor este un drept”.

Amintim, la finalul lunii mai, Parlamentul a extins măsura prin care Guvernul a acordat stimulente bănești cadrelor medicale implicate în tratarea pacienților cu coronavirus. A decis atunci că și cadrele din cabinetele de familie și școli, dar și stomatologii sau farmaciștii implicați vor primi bani. Pe 17 iunie, Legislativul a decis ca acest stimulent să fie acordat pe toată perioada stării de alertă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday