Zeci de persoane au blocat o trecere de pietoni în Cluj-Napoca, timp de jumătate de oră, în semn de protest față de modificările aduse Codului Penal. Oamenii s-au organizat printr-un eveniment intitulat  Cluj. Traversăm, până câștigăm.

Clujeni s-au adunat în fața complexului Central, apoi au blocat o trecere de pietoni și au susținut că În Parlament se blochează democrația. La Cluj, se trece strada. Nu, nu protestatarii blochează această stradă. Corupția o blochează”. Evenimentul a fost organizat de comunitățile Umbrela Anticorupție Cluj, Declic și Suspendați Democrația? Blocăm România”.

 

Protestul a fost programat să se încheie la ora 12:30.

Organizatorii au precizat, în descrierea evenimentului:

”În timpul acțiunii ne vom da la o parte imediat dacă apare o Ambulanță, mașină a Poliției sau a Pompierilor.
De asemenea vom lua măsuri să ne asigurăm că observăm trecerea unei astfel de mașini de cum ajunge la câteva sute de metri în zona nu doar când auzim sirenă.
Nu vom bloca strada cu nici un fel de obiecte. Acest tip de faptă constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal.
Respectăm prevederile Codului rutier referitoare la deplasarea pietonilor pe trecere: ,,Un pieton nu are voie să se oprească sau să se întoarcă pe trecere. Traversează de pe un trotuar pe altul.” De aceea e nevoie să fim suficient de mulți.
În cazul în care apar reprezentanți ai Jandarmeriei și vi se solicită să va legitimați, faceți-o fără să le oferiți însă alte explicații”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday