Update ora 22:30. Protestul din Capitală s-a încheiat. Câteva sute de persoane au manifestat împotriva modificările aduse Codului Penal de către Parlament. Incidente între jandarmi și manifestanți, care au încercat să blocheze o arteră din fața Guvernului.

Cluj-Napoca. Deputații PSD-ALDE care au susținut modificarea Codului Penal, au fost întâmpinați la sosirea pe aeroportul Avram Iancu de protestatari, care le-au reproșat votul.

Update ora 20:20: Protest și la Brașov. Câteva zeci de persoane au blocat trecerea de pietoni de pe o arteră din oraș. Numărul protestatarilor a crescut la peste o sută, în timp ce manifestanți s-au îndreptat spre Spitalul Județean.

Protestarii din Brasov blocheaza din nou trecerile de pietoni din oras

Gepostet von Transilvania 365 am Donnerstag, 5. Juli 2018

Update ora 20: Numărul protestatarilor a crescut la peste 300. Oamenii strigă „Demisia”.

Update ora 19: Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piața Victoriei din Capitală. Au încearcat să blocheze traficul pe o arteră din fața Guvernului dar au fost opriți de jandarmi. Îmbrânceli între manifestanți și forțele de ordine.

Imagini din Piața Victoriei:

LIVE – Piața Victoriei, BucureștiNu ne dorim să fim conduși de politicieni ce liberalizează furtul.#farapenali #faravotimpotrivavictimelor

Gepostet von Rezistența TV am Donnerstag, 5. Juli 2018

Comunitatea Facebook „Corupția Ucide” anunță un nou protest în această seară, în Piața Victoriei din Capitală, împotriva modificărilor aduse de PSD-ALDE Codului Penal și  adoptate de Parlament. Protestul intitulat „Blocăm Codurile Penalilor!”, denunță „modificările votate pentru scăparea lui Liviu Dragnea dar și albirea dosarelor a peste 2000 de inculpați pentru abuz în serviciu”.

Proteste sunt anunțate pentru această seara și la lași și Cluj-Napoca.

Reamintim că miercuri seara peste cinci mii de persoane au protestat în București și în marile orașe din țară, față de modificarea Codului Penal în Parlament.

Comunicat Corupția Ucide:

„Acceptați modificările votate pentru scăparea lui Liviu Dragnea dar și albirea dosarelor a peste 2000 de inculpați pentru abuz în serviciu?
Daca nu, atunci ne vedem în stradă!

Ce vrea puterea? Să scape cei mai corupți și responsabili pentru situația în care se află România acum. Și mai vor ca jurnaliștii care ne vor informa despre fărădelegile făcute de ei, să facă pușcarie. Da, asta vor. Nu este nicio exagerare când afirmăm că vom ajunge în dictatura partidului aflat la putere, dacă nu intervenim acum.

Până acum, nu au reușit să își treacă legile favorabile lor. Iar asta ți se datorează și ție pentru faptul că ai ieșit în stradă. Acum, România are nevoie de noi mai mult ca niciodată, are nevoie ca toți cetățenii ei să o apere. Ieri am arătat că se poate, dar astăzi trebuie sa arătăm că suntem fermi și uniți pentru o justiție independentă.

Constituția: Art. 55 – Apărarea ţării

(1) Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday