Sindicatul Novo Legis din cadrul Penitenciarului Botoșani, la inițiativa Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, anunță declanșarea unor acțiuni de protest, pe termen nedeterminat.

„Într-o primă etapă, începând cu 1 august 2018, angajaţii din penitenciare refuză efectuarea de ore suplimentare şi alte atribuţii decât cele specifice funcţiilor ocupate, asigurându-se doar activitățile ce țin strict de siguranța penitenciarului chiar dacă acest lucru ar însemna ca drepturile deținuților să nu fie acordate în totalitate. Acțiunile de protest se extind cu pichetarea penitenciarului iar în luna octombrie ne alăturăm celorlalte sindicate din penitenciare afiliate FSANP, cu mitinguri în uniformă la Ministerul Justiției, la Administrația Națională a Penitenciarelor cu marș de protest între cele două instituții.
Tot în luna octombrie ca ultima formă de protest, angajații din penitenciar vor refuza să intre în serviciu în cazul în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfășurarea misiunilor în condiții de siguranță.
Pe lângă listă de revendicări, cerem în continuare demisia Ministrului Justiției Tudorel Toader.”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, acțiunile de protest se vor extinde cu pichetarea pichetarea penitenciarului, iar in luna octombrie, potrivit comunicatului de presă al Sindicatului Novo Legis, angajații Penitenciarului Botoșani se vor alătura celorlalte sindicate din penitenciare afiliate FSANP, cu mitinguri în uniformă la Ministerul Justiției, la Administrația Națională a Penitenciarelor și cu marș de protest între cele două instituții.

Comunicatul integral.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday