Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului anunță că, în urma validării de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al UE (RAPEX) a celei de-a 26-a alerte românești în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările UE, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) din Prahova a extins verificările referitoare la acest tip de mască.

ANPC a transmis că „în urma controalelor care s-au desfășurat pe 26 martie 2021, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucăți măști, care corespundeau alertei RAPEX menționate, în valoare de trei milioane de lei. Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic și se afla deja în depozitele acestuia, precum și în toate magazinele sale din România”.

De asemenea, instituția reamintește operatorilor economici că aceste verificări vor continua și în perioada următoare și îi avertizează că, înainte de a comercializa astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

Comunicat integral

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday