Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin accesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site“, se arată în comunicatul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. 

În urma controalelor, ANPC a amendat operatorul economic cu 50 de mii de lei și a propus ca măsură complementară suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

Potrivit comunicatului, reprezentații Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că “nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”.

ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă. De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale“, au precizat reprezentații ANPC.

De asemenea, Autoritatea recomandă consumatorilor să sporească atenția atunci când doresc să achiziționeze bunuri în această perioadă, pentru a se proteja în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday