Persoanele care promovează idei și doctrine antiromânești, în spațiul public, ar putea face închisoare de la 3 luni până la 3 ani, conform unui proiect de lege inițiat de PMP și PNL și susținut de parlamentari de la mai multe partide. Cei care constituie o organizație cu caracter antiromânesc de acest tip ar putea fi condamnați la închisoare pentru o perioadă de la 3 la 10 ani.

 “De curând, Parlamentul României a adoptat o Lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului. Prevederile acestei legi sunt cât se poate de valabile şi identic aplicabile pentru prevenirea şi combaterea antiromânismului, un curent suţinut care se manifestă şi proliferează tot mai agresiv. Antiromânismul este o formă de luptă împotriva tuturor expresiilor de afirmare a identităţii româneşti, de contestare a suveranităţii naţionale legitime a naţiunii române, cât şi de exprimare a unor idei, concepte, doctrine ori politici care vizează xenofobia în raport cu poporul român ori discriminarea negativă a acestuia”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

 Proiectul se află în dezbatere publică la Senat. Camera Deputaților este for decizional.

Proiectul de lege aici. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday