Între 1 ianuarie – 30 aprilie 2022, producţia industrială a scăzut cu 3,1% față de aceeași perioadă din 2021. Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă și căldură și aer condiționat a pierdut 6,3%, industria extractivă 3,6%, iar cea prelucrătoare 1,3%.

În luna aprilie 2022, producţia industrială a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 12,5% ca serie brută, dar mai mare cu 0,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În a patra lună a acestui an a fost sărbătorit atât Paștele Ortodox, cât și cel Catolic. 

Față de aprilie 2021, scăderea a fost de 6,9% (ajustat). Rezultatul a fost influențat de o diminuare cu 11% a industriei extractive, una tot cu 11% a producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, precum și de o coborâre de 6,5% pentru industria prelucrătoare.

Sursa date/grafic: INSSE

Sursa foto: Dreamstime/Pavel Losevsky

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday