Ministerul Public a anunțat, într-un comunicat de presă, că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus „efectuarea de verificări imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei în cazul criminalului din județul Olt, a rezultatului controlului efectuat de către Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul P.Î.C.C.J. la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Craiova”, ca urmare a solicitării ministrului Justiției.

Potrivit comunicatului de presă, va fi verificat modul în care se respectă dispozițiile „privind primirea, înregistrarea, repartizarea și continuitatea în soluționarea lucrărilor și dosarelor penale.”

Controlul va fi efectuat începând de astăzi, iar printre altele se va verifica și stadiul cercetărilor și a modalității de exercitare a supravegherii „în cauzele aflate în lucru la procuror și la organele de cercetare penală”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Public.

UPDATE: Și Ispecția Judiciară anunță, într-un comunicat de presă, că efectuează un control tematic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. Vizează activitatea desfășurată din 1 ianuarie 2018 până pe 31 iulie. Se verifică, între altele, prioritizarea soluționării dosarelor și lucrărilor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday