Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București au susținut o conferință de presă, în contextul incendiului de azi dimineață de la spitalul Matei Balș, în urma căruia cinci persoane și-au pierdut viața.

Principalele declarații:

  • “Se pare, este posibil, să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului. Se pare că a fost un incendiu și apoi o explozie a două tuburi. Se pare!”
  • La acest moment nu putem dezvălui cauza incendiului. Am evaluat locul faptei și urmează ca zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze.
  • Au fost audiate cinci persoane, infirmiere și un instalator. Vor fi chemate și alte persoane.
  • Cercetările sunt efectuate de Parchetul București sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Am efectuat cercetarea la fața locului. S-au ridicat cadavrele, au fost trimise la IML, mâine vor avea loc necropsiile. Au fost cooptați și specialiști din Petroșani pentru a ne lămuri cu privire la împrejurările producerii incendiului. Mâine va fi reluată cercetarea la fața locului.
  • Au fost ridicate imagini, urmează să fie analizate. Există camere de supraveghere, dar nu în saloane sau pe holuri.
  • Al cincilea cadavru a fost găsit la cercecetarea locului faptei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday