Călin Popescu Tăriceanu a ajuns în decursul dimineții la sediul DNA, unde a rămas pentru mai multe ore. La ieșirea din incinta clădirii, a declarat: ”Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect într-un dosar de luare de mită. Premisele dosarului sunt eronate și aberante. În perioada în care am condus guvernul, s-au emis hotărâri care să favorizeze o companie. Nu premierul dă din pixul lui așa hotărâri, ci este o întreagă procedură. Am cerut timp pentru studierea probelor suplimentare, despre care procurorii spun că le-au mai adăugat la dosar”.

După alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie 2020, Tăriceanu nu mai ocupă nicio demnitate publică în stat. În noiembrie 2018, pe vremea în care era senator, procurorii anticorupție au cerut Senatului să voteze ridicarea imunității acesteia, cerere respinsă.

Acum, procurorii anticorupție i-au cerut președintelui Iohannis să încuviințeze urmărirea penală, pentru că fapta se referă la perioada în care Tăriceanu a fost prim-ministru. Cererea procurorilor a venit luni, iar președintele i-a dat curs miercuri.

DNA îi aduce fostului prim-ministru următoarele acuzații: 

”Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday