Gabriele Martinelli, în vârstă de 28 de ani, este acuzat că a agresat sexual un băiat care lucra în altar, între 2007 și 2012. Acuzațiile aduse lui Martinelli ar fi fost cunoscute încă de acum opt ani, dar au fost făcute publice abia în 2017, când un jurnalist le-a descoperit în urma unei discuții cu colegul de camera al victimei.

Enrico Radice, în vârstă de 72 de ani, este acuzat că a mușamalizat abuzurile sexuale pe care le-a făcut în timp ce era rector al unei școli teologice din Vatican. Niciunul dintre cei doi nu a comentat până acum acuzațiile.

În timp ce zeci de preoți s-au confruntat cu acuzații de abuz în întreaga lume, Vaticanul nu a organizat niciodată un proces privind acuzațiile de abuz sexual. Astfel, faptul că procesul este desfășurat în interiorul zidurilor Vaticanului, este considerat important din punct de vedere simbolic.

În ultimii ani, Papa Francisc a condamnat public abuzurile sexuale ale membrilor Bisericii Catolice și a cerut încetarea mușamalizărilor. În același timp, a făcut obligatorie declararea oricăror cazuri de abuzuri sexuale făcute de preoți catolici și a impus pedepse pentru cei care mușamalizează aceste cazuri. 

Surse alternative: BBC, Associated Press

Foto: Unsplash/Caleb Miller

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday