Problema a fost consemnată și de Ford, într-un raport adresat administrației americane pentru siguranța în trafic, la finalul lunii martie. A transmis că ”în timpul încărcării bateriei de înaltă tensiune, bateria mică de 12 Volți se descarcă” din cauza unui defect software. Fără acumulatorul mai mic încărcat, mașina nu pornește.

Compania spune că unitățile produse înainte de 3 februarie pot prezenta acest defect. Ford nu a dezvăluit și câte mașini ar putea fi afectate și a anunțat că ”deocamdată” problema se poate rezolva la reprezentanță, iar în viitor va lansa un update de software.

La începutul anului, Ford a deschis precomenzile pentru varianta electrică a Mustang Mach-E, produsă în China, și a vândut în primele trei luni circa 6.500 de unități. Modelul este disponibil inclusiv în România și are o autonomie de 610 kilometri (conform producătorului).

Surse alternative: Reuters, Business Insider
Sursa foto: Mariusz Burcz//Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday