Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță, într-un comunicat de presă, că primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA vor intra în țară în această noapte, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac din județul Arad.

Convoiul are ca destinație baza Mihail Kogâlniceanu din județul Constanța, și se va deplasa pe direcția Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogâlniceanu. Poliția Militară va asigura fluența în trafic și va informa ceilalți șoferi despre eventuale restricții.

În total, o mie de soldați americani, membri ai Detașamentului Task Force Cougar, vor ajunge în țara noastră din Germania, în urma unui ordin dat săptămâna trecută de președintele Biden. Restul echipamentelor și al tehnicii de luptă vor sosi în țară în zilele următoare.

“Aceste forțe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obișnuit de rotație. Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce“, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Facebook U.S. Army Europe and Africa

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday