Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, scrie că nu este de acord cu aplicarea restricțiilor de weekend pentru toți timișorenii: Restricțiile aplicate tuturor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară”.

Fritz argumentează că acum, spre deosebire de perioada din primăvară în care orașul a fost în carantină, vaccinarea este accesibilă pentru toată lumea, și numește valul patru “val al nevaccinaților. 97% dintre cei internați în luna septembrie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt nevaccinați. Sunt un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevărat, din pandemie”.

Primarul scrie că peste jumătate din locuitorii vaccinați din Timiș (adică 230 de mii) sunt din municipiul Timișoara: Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Și cu numărul de teste, că iarași județele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricții”.

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis instituirea măsurii de carantină de noapte (între orele 20 și 5) în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în municipiul Timișoara, după ce incidența Covid a crescut la patru cazuri la mia de locuitori. Totodată, în zilele de weekend, magazinele se vor închide la ora 18.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday