Nicușor Dan a susținut o conferință de presă, la finalul unei ședințe la sediul STB. Primarul spune că greva angajaților este “total irațională”, având în vedere și hotărârea judecătorească a tribunalului. Afirmă că aceștia riscă ruperea contractului de muncă și acțiunea penală în justiție. 

“I-am convocat astăzi la ora 12 la sediul Primăriei pe şefii de autobaze şi de depouri, care sunt membri din conducerea STB și membri de sindicat. I-am convocat pentru că vreau să le transmit prin ei angajaților STB hotărârea judecătorească, dar și pentru că vreau să înțeleg problema, iar esențial este ca noi să respectăm legea”, spune Nicușor Dan.

În plus, primarul cere PSD “să se pronunțe pe acest subiect, fiind o grevă organizată de un consilier general PSD, un om care și-a câștigat mandatul pe lista PSD”. Nicușor Dan cere astfel partidului fie să afirme clar că susține manifestația, fie să retragă sprijinul politic liderului sindical Vasile Petrariu care a organizat această grevă. 

Directorul STB a vorbit și el în această dimineață, la Digi 24, despre greva angajaților, afirmând că “ei sunt manipulați de liderii de sindicat”, precizând totodată că exclude să-și dea demisia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday