Secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksii Danilov, a scris pe contul său de Twitter că “incidentul în care a fost implicată drona americană MQ Reaper, provocat de Rusia în Marea Neagră, este semnalul președintelui Putin că este pregătit să extindă zona de conflict și să implice alte state în războiul din Ucraina”.

Până la mesajul lui Danilov, guvernul și administrația prezidențială a Ucrainei nu au reacționat cu privire la incidentul de deasupra Mării Negre. Danilov a mai spus că Rusia a adoptat o tactică îndrăzneață, prin care “crește constant miza, până la capăt”, în speranța de a schimba “condițiile unei înfrângeri strategice” ale Rusiei în Ucraina.

Reamintim, marți, Forțele Aeriene Americane au transmis că, în jurul orei 8 dimineața (ora României), două aeronave rusești Su-27 au “efectuat o interceptare nesigură și neprofesională” a unei drone americane MQ-9 Reaper care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre. Unul dintre avioane a lovit elicea dronei cu aripa.

Surse alternative: Reuters, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday