Florin Cîțu a prezentat, într-o videoconferință cu prefecții de județ și șefii Direcțiilor județene de Sănătate Publică, situația unităților de învățământ cu o zi înainte de începerea anului școlar: ”Avem câteva excepţii pentru prezenţa fizică, în 11 localităţi. Avem cinci localităţi în Satu Mare, două în Arad, una în Sălaj, una în Dolj, una în Teleorman. Sunt 2400 de elevi care vor fi nevoiţi să înceapă şcoala online”.

Premierul a explicat faptul că, în baza ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, festivitățile pentru deschiderea anului școlar vor avea loc în aer liber, cu masca de protecție obligatorie, în limita a o oră și jumătate: ”Vreau să menţinem anul acesta cu prezenţă fizică şi de aceea trebuie să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi”. 

Florin Cîțu a atras atenția că sunt 253 de școli în toată țara care nu respectă toate măsurile igienico-sanitare, cele mai multe fiind în Dolj (36), Arad (33) și București (28): ”Mai avem 53 de şcoli care nu au asigurate materiale de curăţenie, igienă şi dezinfecţie. Acestea sunt unităţi de învăţământ din Dâmboviţa, Giurgiu și Timişoara”, a adăugat acesta.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday