Primul Ministru Florin Cîțu a susținut o declarație de presă, după ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI). Premierul a vorbit și despre acuzațiile aduse de fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în legătură cu neconcordanțele dintre cele două platforme care raportează situația deceselor provocate de Covid. A afirmat că la Cabinetul său nu a ajuns nicio informare de la Ministerul Sănătății pe acest subiect și că nu există niciun grup de lucru care investiga diferența de date.

Principalele declarații:

  • De joi și până astăzi au fost operaționalizate 12 paturi suplimentare de ATI, iar în acest moment, la nivel național, sunt libere 20 de paturi. Situația de la Terapie Intensivă rămâne tensionată, chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut și scade în fiecare zi.
  • I-am asigurat pe cei din DSP-uri de toată susținerea mea. La ora 10 dimineață, în fiecare zi, vom ști câte paturi de ATI avem, să știm cu ce lucrăm
  • București a ajuns la o rată de vaccinare de aproape 20% – are în prezent, mai exact, o rată de vaccinare de 18%, la sfârșitul lunii mai sper că vom ajunge la 50%. Trebuie să ne vaccinăm.
  • Aștept desemnarea Ministrului Sănătății de la USR-PLUS, până atunci voi asigura eu interimatul. Tot ce înseamnă discuții în coaliție vor avea loc între cele trei formațiuni politice care fac parte din coaliție. Nu comentez opiniile membrilor cabinetului. Eu voi face o evaluare corectă, bază pe ceea ce fac și nu pentru ceea ce spun.
  • Am discutat cu ministrul Bode în legătură cu incidentul de la Pitești și i-am cerut o anchetă rapidă, ca vinovații să răspundă.
  • Despre acuzațiile aduse de fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în legătură cu neconcordanțele dintre cele două platforme care raportează situația deceselor provocate de Covid: “Am cerut Secretarului de Stat Baciu, în urma informațiilor apărute în presă, să-mi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru care se ocupă de așa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup nu există. Vom face un grup de lucru și vom urmări toată procedura, care să prezinte concluzii“.
  • Am verificat stenograma Ședinței de Guvern și nu este nicio informare. Am verificat dacă de la Ministerul Sănătății a plecat vreun material către cabinetul Primului Ministru și nu a plecat. Am verificat la Registratură, nu există nici aici. Este posibil să fie pe drum“.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday