În jurul prânzului, țițeiul Brent a scăzut cu 5,62 dolari (-5%), ajungând la 107,54 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 5,29 dolari (-4,9%), până la 102,92 dolari pe baril.

Prețurile au scăzut în ciuda producției sub țintă pentru luna martie a OPEC+, iar producția rusă să scadă din cauza sancțiunilor impuse de Occident, potrivit Reuters. Economia Chinei a încetinit în martie, înrăutățind perspectivele deja slăbite de restricțiile legate de Covid-19 și de conflictul din Ucraina. Perspectiva unui embargo impus de UE asupra petrolului rusesc pun presiuni, de asemenea, asupra pieței.

FMI și-a redus previziunile privind creșterea economică globală cu aproape un punct procentual, pe fondul războiului din Ucraina și a avertizat că inflația este acum un pericol “clar și prezent” pentru multe țări.

Scăderea prețurilor urmează unei creșteri de peste 1% înregistrată cu o zi în urmă, când prețurile petrolului au atins cel mai ridicat nivel din 28 martie din cauza întreruperilor aprovizionării cu petrol din Libia.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday