Prețul țițeiului european (Brent) a ajuns la 46.5 dolari pe baril, iar al celui american (WTI) este 43.5 dolari pe baril. Sunt cele mai înalte cotații ale țițeiului, după 1 martie, când războiul prețurilor și izbucnirea pandemiei au dus prețurile sub 20 de dolari pe baril, față de aproape 70 de dolari pe baril (Brent) la finalul anului trecut.

Creșterea actuală a cotațiilor este stimulată de anunțarea vaccinurilor împotriva coronavirusului, care oferă o perspectivă privind finalul pandemiei și recuperarea economiei, dar a produs un efect și anunțul privind începerea tranziției de putere în SUA, către o nouă administrație.

Traderii de petrol așteaptă o decizie de scădere a producției a țărilor exportatoare de petrol (OPEC), pentru a putea menține prețurile, având în vedere și scăderea consumului provocată de valul al doilea al pandemiei.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday