FAO, organizația pentru alimentație a ONU, a transmis că indicele prețului alimentelor pe care-l întocmește a crescut din martie până în aprilie 2021 cu +1,7%, iar față de luna aprilie 2020, aprecierea este de +30,8%.

FAO arată că indicele pentru prețul zahărului a crescut cel mai mult (+3,9%), în măsura în care producția din Franța a fost afectată de înghețul de iarna trecută, iar în Brazilia plantațiile sunt într-o situație dificilă. De asemenea, și prețul uleiurilor vegetale a crescut cu +1,8%, din cauza îngrijorărilor că țările mari exportatoare nu vor face față cererii ridicate. 

În ultima lună, s-au mai scumpit la nivel mondial carnea (+1,7%) și lactatele (+1,2%), pe fondul cererii puternice din Asia de Est. Dacă în martie valoarea cerealelor pe piață înregistra o scădere, aceasta a recuperat (+1,2%) în aprilie, pe fondul așteptărilor slabe legate de recoltele de porumb din SUA, Brazilia și Argentina.

Sursa: comunicat FAO.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday