Cotațiile țițeiului Brent au înregistrat luni dimineața o scădere de -0,5%, până la 93,06 dolari pe baril pe piața asiatică, ca urmare a anunțului Franței, conform căruia președintele Biden și omologul său rus au acceptat o întâlnire de urgență. Vineri, țițeiul Brent se scumpise cu +1,5%. Petrol a atins săptămâna trecută un nivel maxim al ultimilor aproape opt ani. 

Piețele de acțiuni și-au mai revenit și ele, datorită aceleiași informații. Indicele japonez Topix a ajuns în această dimineață la -0,7%, după o scădere de până la -1,8% anterioară ultimelor informații cu privire la criza ucraineană. În Hong Kong, indicele Hang Seng a scăzut cu -0,7%, după ce inițial înregistrase o scădere de -1%. 

O posibilă întâlnire dintre cei doi președinți, parte a unui efort diplomatic condus de liderul francez Emmanuel Macron, vine după o săptămână de tensiuni și îngrijorări cu privire la riscul din ce în ce mai mare al unei invazii a Ucrainei. Tensiunile au fost amplificate de anunțul de duminică al Belarusului că cei 30 de mii de soldați ruși, care teoretic participă la exerciții comune cu forțele bieloruse, vor rămâne pe teritoriul țării pe termen nelimitat. 

Sursă alternativă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday