Cotația țițeiului Brent a scăzut cu peste 4% pe parcursul acestei ședințe de tranzacționare, sub 95 de dolari pe baril. Cotația a fost influențată de temerilor că ratele ridicate ale dobânzilor ar reduce și mai mult cererea de combustibil.

 

Rata inflației din SUA, care a ajuns în iunie la 9,1%, a determinat investitorii să fie din ce în ce mai încrezători că Rezerva Federală va majora rata dobânzilor la sfârșitul acestei luni, aceștia așteptând o creștere de 1%.

Datele Administrației americane pentru informații energetice (EIA) au evidențiat slăbirea cererii din SUA, importurile ajungând la 18,7 milioane de barili pe zi, cel mai scăzut nivel din iunie 2021. În același timp, criza coronavirusului din China continuă, ceea ce probabil va afecta și mai mult cererea de petrol. Importurile zilnice de țiței ale Chinei au scăzut în iunie la cel mai slab nivel din iulie 2018, deoarece rafinăriile anticipau ca industria să fie afectată de restricții, potrivit Reuters. 

Totodată, și prețurile petrolului american WTI au scăzut cu peste 5%, acesta tranzacționându-se la 91 de dolari pe baril, cel mai scăzut nivel din februarie, sub presiunea creșterii dolarului. 

Date/Info: Trading Economics

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday