Începând cu data de 1 iulie vor intra în vigoare prețurile avizate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru serviciul universal, aplicate de Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI) clienților finali din portofoliul propriu, autoritatea anunțând vineri că a aprobat scăderea, în medie, cu 3,53% a prețurilor maxime.

„Menționam că, în ședința din 22.05.2018, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat scăderea, în medie, cu 3,53% a valorii prețurilor maxime pentru serviciul universal care vor aplicate de fiecare FUI obligat consumatorilor casnici pe o perioadă de 1 an, respectiv pe perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019.

De asemenea, în ședința din 20.06.2018, Comitetul de reglementare a aprobat desemnarea Enel Energie Muntenia S.A. în calitate de Furnizor de Ultimă Instanță opțional (FUI opțional), pentru zonele de rețea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord,  Transilvania Nord și Transilvania Sud.

În calitate de FUI opțional, Enel Muntenia SA asigură, la cerere, furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleași condiții de siguranță și calitate ca și FUI obligat și la un preț mai mic.  Pentru perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019, prețul avizat pentru FUI opțional Enel Muntenia SA este cu 0,3% mai mic față de cel al furnizorului obligat pentru zona de rețea respectivă.

Un client casnic poate schimba oricând și fără costuri FUI obligat cu un FUI opțional, care păstrează obligația de a asigura furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleași condiții de siguranță și calitate.

Reamintim totodată că, în prezent, clienții casnici de energie electrică au dreptul să-și schimbe, în mod gratuit, furnizorul  și pot încheia contracte ȋn regim concurențial, cu oricare dintre furnizorii activi pe piața de energie electrică.

Prețurile pentru serviciul universal care au fost avizate de ANRE pentru furnizorii de ultimă instanță obligați și pentru furnizorul de ultimă instanță opțional pot fi consultate la domeniul Energie electrică, secțiunea Legislație de la pagina de internet www.anre.ro, rubricile Serviciul Universal/Obligatii Serviciu Public/Preturi FUI (valabile incepand cu 01.07.2018).

În cazul în care, un client casnic dorește să revină din piața concurențială la regimul de serviciu universal, o poate face oricând, adresându-se FUI obligat sau oricărui FUI opțional din zona sa de rețea, având asigurat prețul avizat de ANRE.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday