DNA anunță că Iosif Urs, președinte al Universității “Titu Maiorescu“ din Capitală și președinte al Consiliului de Administrație, a fost trimis în judecată în stare de libertate. Potrivit procurorilor, în zilele de 10 martie și 18 mai anul trecut, Urs s-a folosit de calitatea sa pentru a determina un cadru didactic

– să recunoască/declare că a știut, în iunie 2019, că Iosif Urs urma să fie anchetat, că a avut o legătură cu sesizarea organelor judiciare privind fraudarea examenului de licență organizat în iunie 2019 de Facultatea de Drept a Universității și să îi spună cine a dat ordin procurorului să-l ancheteze;

– să îl sprijine să ajungă la cei despre care crede că pot influența soarta dosarului său, să-l „închidă” (fie ei, procurorul sau judecătorul de caz ori cel care le dă ordine), iar în caz contrar să părăsească universitatea prin încetarea contractului individual de muncă.

În cazul în care nu ar fi primit ajutor din partea respectivei persoane, Urs ar fi amenințat cu divulgarea unor fapte compromițătoare (legate de cariera politică și universitară, de exercitarea abuzivă și păgubitoare a unei anumite funcții manageriale, de promovarea unor apropiați sau a unor rude in funcții didactice etc.) și că va determina declanșarea unor anchete disciplinare de către comisia de etică.

În data de 9 decembrie 2020, președintele Universității “Titu Maiorescu“ a fost trimis în judecată pentru presupuse fraude la examenul de licență din vara lui 2019, organizat de Facultate de Drept din cadrul Universității.

Sursa foto: Facebook Iosif Robi Urs.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday