Volodimir Zelenski a vorbit într-un interviu pentru BBC despre pericolul folosirii armelor nucleare, chiar și a celor tactice, de către Rusia. Referitor la posibilitatea unui asemenea atac, președintele ucrainean consideră că “Rusia nu este pregătită să o facă, dar încep să-și pregătească societatea, ceea ce este foarte periculos. Nu știm dacă o vor folosi sau nu. Cred că este periculos și doar să se vorbească despre asta”, subliniază președintele ucrainean.

Zelenski cere comunității internaționale să întărească sancțiunile împotriva Moscovei, pentru a preveni scenariul folosirii acestor arme, dar și pentru a-i determina pe ruși să elibereze centrala Zaporijie.

“Lumea poate opri urgent acțiunile ocupanților ruși. Lumea întreagă poate implementa un pachet de sancțiuni pentru a-i determina să părăsească centrala nucleară Zaporijie”, a spus președintele Zelenski, adăugând că “este foarte periculos pentru întreaga planetă faptul că rușii au ocupat centrala”.

Vineri, și la reuniunea liderilor europeni de la Praga, Zelenski a adus în discuție situația de la centrala nucleară Zaporojie: “Trebuie să forţăm Rusia să se conformeze cerinţelor AIEA şi ale tuturor oamenilor normali din lume şi să demilitarizeze centrala. (…) Acum sunt 500 de militari ruşi la centrală care nu au ce căuta acolo.”

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday