Volodimir Zelenski s-a adresat parlamentarilor din Coreea de Sud, afirmând că Mariupol a fost distrus, sunt zeci de mii de morți, dar chiar și în ciuda acestui fapt, rușii nu își opresc ofensiva”. 

În cadrul intervenției sale, președintele Ucrainei a cerut ajutor militar Seulului: Ucraina are nevoie de diverse tehnologii militare, de la avioane la tancuri. Coreea de Sud ne poate ajuta, nu numai că ar putea ajuta la salvarea vieților ucrainenilor obișnuiți, dar ar putea ajuta la prevenirea unor noi atacuri ale Rusiei asupra altor națiuni”.

Bilanțul morților din Mariupol nu poate fi verificat din alte surse, subliniază BBC și Reuters, dar potrivit martorilor care au reușit să iasă din orașul asediat și preluați de agențiile de presă internaționale, situația din oraș este într-adevăr dramatică. Au descris cadavre îngropate în morminte superficiale, luptători ceceni agresivi, dar și locuitori înfometați sau uciși atunci când ies din adăposturi pentru a găsi apă.

Surse: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday