Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat un decret luni pentru a introduce legea marțială timp de 60 de zile, transmite Reuters. Are nevoie însă de aprobarea Parlamentului pentru a intra în vigoare.

Decizia are loc la o zi după ce Rusia a deschis focul și a capturat trei nave ucrainene, declanșând o creștere accentuată a tensiunilor dintre cele două țări.

Parlamentul urmează să dezbată decretul tot luni.

Legislația ucraineană privind legea marțială permite introducerea unor restricții privind circulația internă a populației, restricții în ceea ce privește manifestările pașnice, protestele sau chiar cenzurarea presei, deși decretul lui Poroșenko nu menționează specific astfel de restricții.

11 măsuri enunțate în decret prevăd mobilizarea forțelor de rezervă, organizarea apărării aeriene a zonelor importante și luarea de măsuri urgente pentru a spori securitatea cibernetică și a asigura ordinea publică.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday