Data a fost transmisă de către deputatul Pavel Popescu pe pagina sa de Facebook, unde a mai precizat că a discutat astăzi cu mai mulți membri ai unei delegații ucraineană. 

Am reiterat în cadrul întâlnirii solidaritatea față de bravul popor ucrainean cât și susținerea totală și necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute la nivel internațional. Suntem în continuare fermi cu privire la sprijinirea tuturor sancțiunilor impuse Rusiei de către comunitatea internațională și ne-am dorința de a fi mai proactivi pe cateva teme concrete”, a scris acesta pe Facebook.

De asemenea, miercuri, Florin Cîțu a anunțat pe Twitter că a discutat cu prim-ministrul Ucrainei pentru ca președintele țării vecine să susțină un discurs în Parlamentul României săptămâna viitoare. Președintele Senatului nu a precizat însă atunci o zi anume. Negocierile cu oficialii ucraineni pentru a organiza discursul lui Volodimir Zelenski în fața Parlamentului țării noastre au început marți. 

Președintele Ucrainei a susținut mai multe videoconferințe în fața parlamentarilor țărilor occidentale de la declanșarea războiului, pe 24 februarie. Volodimir Zelenski a vorbit până acum în fața unora dintre cele mai importante adunări legislative ale Europei, printre care, Bundestag și Parlamentul Marii Britanii, dar și în fața Congresului American. 

De obicei, președintele ucrainean a mulțumit, în cadrul acestor discursuri, pentru ajutorul oferit refugiaților și pentru armamentul oferit militarilor ucraineni, dar a făcut apel și la sprijin din partea NATO pentru aviația țării sale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday