Twitter a marcat cu o etichetă de avertizare mesajul președintelui, spunând că postarea „include informații potențial înșelătoare”.

„Sezonul gripal vine! Mulți oameni mor în fiecare an, uneori peste 100.000 în ciuda vaccinului. Vom închide țara? Nu, am învățat să trăim cu ea, la fel cum învățăm să trăim cu Covid”, a scris Donald Trump.

Cu mai multe ore înainte, Facebook a eliminat o postare similară a lui Trump, potrivit CNN.

Mesajul de pe Twitter vine la câteva ore după ce Trump a fost externat de la Centrul Medical Militar Walter Reed din Bethesda, Maryland.

Luni, Trump le-a spus americanilor să nu se teamă de COVID-19, iar când s-a întors la Casa Albă și-a scos masca de protecție. The Guardian a publicat o analiză privind comportamentul președintelui, spunând că acesta „va face orice” pentru a obține încă un mandat.

Reuters notează că în timpul sezonului gripal 2019-2020, gripa a fost asociată cu 22.000 de decese, potrivit estimărilor Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday