Florin Cîțu anunță pe Twitter că a discutat cu prim-ministrul Ucrainei pentru ca președintele țării vecine să susțină un discurs în Parlamentul Românei, săptămâna viitoare, fără a anunța și o zi anume.

Ieri, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că au început negocierile cu oficialii ucraineni pentru ca acest moment să se întâmple.

De la declanșarea războiului, pe 24 februarie, Volodimir Zelenski a susținut mai multe cuvântări (prin videoconferință) în fața parlamentarilor țărilor occidentale. Cele mai notabile adresări le-a făcut în fața Congresului American, unde a vorbit despre atacul de pe 11 septembrie 2001 și cel de la Pearl Harbour (1941) și în Bundestag, unde a subliniat importanța căderii Zidului Berlinului (1989).

De obicei, președintele ucrainean a mulțumit, în cadrul acestor discursuri, pentru ajutorul oferit refugiaților și pentru armamentul oferit militarilor ucraineni, dar a făcut apel și la sprijin din partea NATO pentru aviația țării sale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday