Anca Dragu a susținut o declarație de presă, după ce a convocat, alături de Ludovic Orban (președintele Camerei Deputaților), plenul reunit al Parlamentului, mâine la ora 16, pentru citirea moțiunii împotriva Guvernului Cîțu.

“Nu știu ce este nelegal. Moțiunea de cenzură este prevăzută în Constituția României. Acolo se spune foarte clar care sunt termenele de timp de la citire, dezbatere și vot. De când s-a depus moțiunea, am respectat prevederile constituționale. Am convocat Birourile Permanente Reunite pentru a intra pe acest calendar dat de constituție. Am avut patru ședințe în care nu am putut stabili calendarul. Astfel, am revenit la deciziile Curții din trecut. Săptămâna viitoare ar trebui să avem dezbaterea și votul pentru moțiune”, a declarat președintele Senatului.

Declarația, și în contextul în care Florin Cîțu a menționat că va sesiza CCR dacă va fi convocat Parlamentul, pe motiv că doar Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au dreptul legal să voteze calendarul moțiunii de cenzură.

Constituția României prevede că moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Foto: Anca Dragu Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday