Președintele Klaus Iohannis  a făcut declarații la finalul vizitei la Centrul Național de Coordonare pentru Situații de Urgență. A făcut din nou un apel către cetățeni pentru respectarea regulilor și a anunțat că deocamdată țara noastră nu se află în situația în care poate relaxa măsurile impuse.

Principalele declarații:

”Bună ziua, suntem în afara Bucureștiului. Am făcut o vizită însoțit de premier, de ministrul de Interne și de domnul Raed Arafat, astăzi ne-a condus prin acest centru. Funcționează foarte bine centrul, am discutat câteva proceduri unde mai este loc de îmbunătățire dar în ansamblu sunt foarte mulțumit. Sper să facă față tuturor situațiilor.

Vreau să aduc pe scurt în discuție două teme care mi se par foarte importante, care vă privesc pe dumneavoastră dragi români. Vremea este frumoasă, auzim la știri că unele țări fac un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, noi nu suntem în această fază. La noi cazurile cresc, numărul urgențelor crește, chiar dacă ne dorim să se termine vă spun că la noi încă nu suntem în acea fază de relaxare. Depinde de noi cât mai durează până putem să venim cu un plan de relaxare. Dacă respectăm regulile impuse de autorități, să ieșim din casă doar când trebuie, cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața.

Dacă ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul și nu mai e așa de grav, atunci dragii mei putem ajunge la prelungirea măsurile pe luni de zile.

Măsurile trebuie respectate cu strictețe pentru a ajunge la momentul potrivit în situația de relaxare a măsurilor.

A doua temă, în legătură cu sfintele sărbători.

Avem în continuare 2 sărbători pascale. Acum, duminică, este Învierea pentru catolici, evanghelici, unitarieni, iar cealaltă duminică pentru cei ordocși și alții.

Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum duminică. O să stau acasă cu soția mea Carmen, vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom invita pe nimeni, nu vom merge la nimeni. Urmărim Liturghia la televizor și ne vom ruga. Asta mă aștept dragi români să faceți cu toții. Ne cade greu, de data aceasta este foarte important să respectăm și acum de sfintele sărbători regulile impuse de autorități.

Dacă acum scăpăm din mână epidemia s-ar putea să fie foarte grav pentru foarte multă lume. Dragi români, vă rog să respectați în continuare indicațiile ca să putem discuta și noi despre măsuri de relaxare. Vă doresc multă sănătate!”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday