Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să îi transmită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului, în vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, potrivit unui comunicat publicat de Președinție. 

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.”, se arată în comunicat.

Reamintim că ieri a avut loc Comitetul Național al PSD, în cadrul căruia Liviu Dragnea a vorbit despre amnistie și grațiere și a cerut depunerea unei plângeri de înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis. Liderul PSD a avut un atac furibund la adresa președintelui Iohannis, a magistraților și a instituțiilor europene.

De ce amnistia și grațierea sunt rele? Eu nu mă tem de aceste cuvinte. Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile ce s-au întâmplat în România, toate abuzurile, altfel decât prin amnistie și grațiere, va avea sprijinul meu și PSD. Nu mai ezitați, nu știu când, cum, dar avem obligația asta, să reparăm nedreptățile”, a susținut Dragnea în discursul său.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday