Președintele american Joe Biden și Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg au susținut o conferință de presă, în marja summitului de la Madrid al Alianței. Biden a dat detalii despre suplimentarea numărului de militari aliați pe Flancul de Est.

Concret, Biden a explicat: ”SUA vor stabili un Cartier General Permanent pentru Corpul al V-lea al Armatei în Polonia, vor menține o brigadă militară rotativă de 3.000 de militari în România, alături de 2.000 de membri ai personalului. Totodată, vor spori dislocarea rotativă în țările baltice, vor trimite încă două escadrile F-35 în Marea Britanie și alte capacități în Germania și Italia”.

Liderul american a mai spus: ”Statele Unite ale Americii și aliații noștri, facem un pas înainte. Demonstrăm că Alianță NATO este mai necesară acum decât a fost vreodată și este mai importantă ca niciodată. Împreună cu aliații noștri, ne vom asigura că NATO este pregătită să facă față amenințărilor din toate direcțiile – în toate domeniile, terestre, aeriene și maritime (…) Am spus că Putin caută <<finlandizarea>> Europei. El va obține <<NATO-izarea Europei>>. Și exact asta nu și-a dorit, dar este exact ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei. Și cred că este necesar”.

În prezent, țara noastră găzduiește circa 3.300 de militari NATO, din SUA, Germania, Franța, Italia și Belgia.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday