Președintele Klaus Iohannis, care participă la Forumul la nivel înalt Europa-Africa de la Viena, a declarat că va merge la ședințele de guvern

”Am solicitat agenda. Trebuie să privim lucrurile în perspectivă. Ne pregătim pentru președinția Consiliului Uniunii Europene și, chiar dacă suntem pregătiți, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare, ca să zic așa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora, voi merge la ședințele de guvern”, a declarat Iohannis.

Președintele susține că o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere ar fi o eroare gravă. Întrebat despre referendumul pe Justiției, Iohannis a răspuns că „cu siguranță despre acel referendum o să mai vorbim”.

Referitor la solicitarea lui Liviu Dragnea, aceea de a fi pus sub acuzare pentru înaltă trădare, Iohannis a spus că , este un demers politicianist, care este sortit eșecului. Nu poate nimeni să facă o plângere penală împotriva președintelui. Pentru înaltă trădare sunt proceduri parlamentare complicate, nu are nici un suport, este o fantezie a pesediștilor”.

Reamintim că duminică a avut loc Comitetul Național al PSD, în cadrul căruia Liviu Dragnea a vorbit despre amnistie și grațiere și a cerut depunerea unei plângeri de înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis. Liderul PSD a avut un atac furibund la adresa președintelui Iohannis, a magistraților și a instituțiilor europene.

De ce amnistia și grațierea sunt rele? Eu nu mă tem de aceste cuvinte. Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile ce s-au întâmplat în România, toate abuzurile, altfel decât prin amnistie și grațiere, va avea sprijinul meu și PSD. Nu mai ezitați, nu știu când, cum, dar avem obligația asta, să reparăm nedreptățile”, a susținut Dragnea în discursul său.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday