Președintele Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă după o vizită la Unitățile Mobile ATI de la Romexpo. Șeful statului s-a arătat îngrijorat de numărul mare de persoane confirmate cu Covid-19 în ultimele zile și a făcut apel la populație să respecte măsurile „minimale și de bun simț” în vigoare. 

Iohannis a criticat PSD, care a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, și a anunțat că autoritățile nu își doresc să introducă noi măsuri de restricții.

„Subliniez încă o data, s-a renunțat la multe restricții și s-au luat măsuri de relaxare, dar voi fi foarte clar: virusul nu pleacă în vacanță sau în concediu,virusul e în comunitate nu pleacă nici dacă votează sau nu parlamentul”, a declarat acesta.

Principalele declarații:

  • Este impresionant ce am văzut astăzi, aceste patru TIR-uri care au toată aparatura necesară. Aceste unități vor putea fi folosite acolo unde e nevoie, pentru pacienți Covid și sper să fie din ce în ce mai puțini pacienți. Este rezultatul unui parteneriat frumos, achiziția acestor unități de terapie mobilă este o colaborare între stat, fundații, persoane fizice. Și iată că se poate sunt dotări de ultima oră și sunt convins ca vor fi foarte utile.
  • Pe de altă parte, nu pot să nu menționez epidemia, cu ocazia căreia s-a realizat acest proiect. Sunt îngrijorat pentru că am văzut în ultimele zile, în fiecare zi, un număr mare de pacienți infectați. Azi sunt peste 300 de persoane detectate cu acest virus. Subliniez încă o data, s-a renunțat la multe restricții și s-au luat măsuri de relaxare, dar voi fi foarte clar: virusul nu pleacă în vacanță sau în concediu,virusul e în comunitate, nu pleacă nici dacă votează sau nu parlamentul.
  • Dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț. Masca, vă protejează și îi protejează pe ceilalți.
  • Noi nu dorim să impunem restricții pentru că dorim să revigorăm economia, să oferim o viață normală, dar asta nu se poate fără aceste norme minimale. Vă rog să le respectați.
  • Guvernul a procedat conform legii și dacă cineva din Parlament e de altă părere are dreptul sa ceară o verificare. Guvernul a procedat corect, legal. Abordarea opoziției din Parlament e de tip electoralist, încearcă să mai prindă câteva voturi.
  • PSD nu face decât să inducă nesiguranța în populație, într-o perioadă în care oamenii au nevoie să știe că măsurile luate sunt corecte. Moțiunea de cenzură, este pur formal un instrument al opoziției, dar să vii cu amenințarea într-o situație de epidemie, e total greșit și lipsit de bun simț. Pentru ce să demiți guvernul? Pentru că am luat măsurile la timp, pentru că am blocat extinderea epidemiei, pentru că au luat măsuri economice bune.
  • Guvernul a făcut un buget bun, a gestionat economia, are o gândire economică sănătoasă. Acest guvern a făcut infinit mai mult decât era de așteptat, iar acum vine PSD și flutură moțiunea de cenzură.

Știre în curs de actualizare…

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday