”Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general s-a schimbat și foarte multă lume dorește să se vaccineze” a declarat președintele Klaus Iohannis după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Romexpo.

Principalele declarații:

  • Am vizitat cel mai mare centru de vaccinare, care este amenajat aici, la Romexpo. O mare realizare. Îi felicit pe cei care s-au implicat pentru a realiza acest centru și toți ceilalți care au înțeles că este nevoie de un centru mare de vaccinare.
  • Sunt bucuros să constat că atmosfera se schimbă și multă lume dorește să se vaccineze, o schimbare pe care o salut.
  • În săptămânile și lunile viitoare, pe măsură ce vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multe persoane vor beneficia de vaccinare.
  • La acest centru vor putea fi vaccinate trei-patru mii de persoane pe zi. În această săptămână centrul începe efectiv, cum foarte multe centre din țară vor începe să funcționeze. Vor crește gradual capacitatea.
  • Sperăm ca până în vară sa avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu acesta pandemie.
  • Cu această ocazia atrag atenția, vaccinarea singură nu rezolvă pandemia. Până când nu vom avea suficienți oameni vaccinați este nevoie de respectarea tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toții să ne întoarcem la o viață normală.
  • Este posibil dacă respectăm restricțiile și dacă 60-70% din populație să fie vaccinată. Și atunci, dacă vom face lucrurile cum trebuie, este posibil din această vară să ne întoarcem la o viață normală.

De mâine, centrul de la Romexpo va fi deschis pentru înscrieri la vaccinare. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat luni schimbarea destinației unor spații în centre de vaccinare astfel că începând de mâine vor fi deschise două noi centre, unul la complexul Romexpo și altul la Clubul Seniorilor de pe Calea Plevnei.

Președintele a mai vizitat acest centru și la începutul lunii decembrie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday