Aflat la Bruxelles pentru un summit al Consiliului European, președintele a fost întrebat de jurnaliști despre excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură, precum și de cazul senatoarei Diana Șoșoacă, acuzată de o echipă de jurnaliști că i-a sechestrat în biroul ei de avocat.

Despre cazul judecătorului Danileț, Iohannis a declarat: “Sincer? Mie mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, instituție care potrivit Constituției, garantează independența justiției. Cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune. Oricum, nu e definitivă, există calea Înaltei Curți“. 

Secția de judecători a CSM a decis luni excluderea din magistratură a judecătorului Cristian Danileț pentru “atingerea imaginii justiției“. Danileț susține că a fost cercetat disciplinar pentru două videoclipuri care țin de viața privată și că va face recurs la Curtea Supremă.

În legătură cu cazul senatoarei Șoșoacă, șeful statului le-a spus reporterilor: “Este un incident regretabil. Nu vreau să mă antrepronunț. Autoritățile competente trebuie să-și facă datoria cu vârf și îndesat. Este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim. Solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident regretabil, care până acum ar fi fost inimaginabil“.

Tot luni, soțul senatoarei a fost plasat sub control judiciar, fiind bănuit că a agresat un polițist chemat să aplaneze conflictul dintre soția sa și o echipă de jurnaliști italieni, la biroul de avocatură al doamnei Șoșoacă. Potrivit Poliției Române, sunt efectuate cercetări pentru lipsire de libertate, loviri și alte violențe (acuzații aduse de echipa de jurnaliști), violarea vieții private și a biroului profesional (acuzațiile Dianei Șoșoacă) și ultraj față de un polițist.

Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday