Administrația Prezidențială a emis un comunicat în care Președintele Iohannis „se declară profund îngrijorat de tragedia petrecută la Caracal. Totodată, Administrația anunță că situația va fi dezbătută în Consiliului Suprem de Apărare a Țării de săptămâna viitoare. „În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați”, se arată în comunicat.

Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă. În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați. De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Reamintim că o fată de 15 ani a dispărut joi din Caracal. Acesta a sunat la 112 și a încercat să relateze unde este ținută captivă. Polițiștii au intervenit după 19 ore de la apel și dau vina pe Serviciul de Telecomunicații Speciale că ar fi localizat greșit apelul fetei, conform G4Media.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a răspuns ulterior acuzațiilor, anunțând că ”STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Toate aceste informații sunt furnizate de către operatorul rețelei publice mobile de telefonie la inițierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”.

În această dimineața, procurorii și polițiștii au descins la locuința unui bărbat unde aveau informații că este ținută captivă fată de 15 ani dispărută joi. În urma perchezițiile, au fost găsite rămășite ce par a fi umane și bijuterii care are aparține adolescentei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday