Președintele Iohannis a susținut o nouă declarație de presă, în contextul epidemiei de coronavirus. Șefu statului a  avut o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucăși secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor șef de poliție Bogdan Despescu.

Președintele a reiterat faptul că este important ca măsurile luate de autorități să fie respectate de toată lumea. „Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja sănătate, pentru a proteja sănătatea populației din România și pentru a înlesni munca medicilor”, a adăugat acesta.

„Este foarte important ca legea să fie respectată. Majoritatea românilor au înțeles acest lucru, dar ce se întâmplă cu cei care nu au înțeles sau nu vor să înțeleagă. Aceștia vor fi amendați. Cine nu se conformează, va fi amendat”, a mai precizat acesta.

Principalele declarații:

„Ordonanțele militare au fost adoptate pentru a vă proteja, pentru a înlesni munca medicilor. Majoritatea românilor au înțeles că legile se respecta și această situație de stare de urgență este una foarte serioasă și cu atât mai mult trebuie cu toții trebuie să respectăm legislația, ordonanțele și ordinele în vigoare. Dar un aspect foarte special în această situație îl reprezintă siguranța și ordinea publică. Exact asta a fost tema discuției pe care tocmai am încheiat-o cu prim-ministrul Ludovic Orban cu ministrul de Interne, Marcel Vela, cu ministrul apărării Nicolae Ciucă.

https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/171296723910791/

Am discutat ce s-a făcut bun până acuma, cum s-a făcut și am pus un accent foarte clar și ferm pe ceea ce se numește impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislația în această perioadă, repet asta, este despre protecția voastră a fiecăruia și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical.

Foarte multi romani, majoritatea romanilor au înțeles aceste lucruri. Însă ce se întâmplă cu cei care n-au înțeles sau mai rău nu vor sa înțeleagă?

Aceștia vor fi amendați pur și simplu legea se aplică, se impune, nu se discuta, cine nu se conformează va fi amendat.

În acest fel pot să vă spun că s-au făcut de la începutul acestei situații speciale peste 870.000 de acțiuni de control controale de tot felul.

S-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea în care respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare și așa mai departe.

Pot să vă spun că autoritățile au lucrat foarte serios in acest domeniu de la începutul epidemiei s-au dat peste 78 de mii de amenzi, peste 78.000 de contravenții au fost constatate de autorități și în acest sens vă spun că legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor, cine n-o respecta va fi amendat.

Și în final dragi români repet ce-am spus în fiecare apariția mea: Respectați normele de conduita, păstrați distanța, nu vă dați mâna, nu va îmbrățișați, respectați normele impuse de autorități.

Vă doresc multă sănătate!

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday