Principalele declarații ale președintelui României, de la Reuniunea Consiliului European:

  • Combaterea schimbărilor climatice. România este parte a efortului european de combatere a lor, avem capacitatea de a influența din ce în ce mai mult politicile europene în domeniu. Ca președinte, îmi iau acest angajament pentru următorii ani. Mă voi angaja să sprijin măsurile și politicile care conduc către un mediu mai curat.
  • Am spus deja că România își asumă o țintă de atingere a neutralității emisiilor de carbon până în 2050 și susține o țintă ambițioasă de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030. Este un gest de responsabilitate pe care îl facem pentru noi și generațiile viitoare. Nu avem nevoie de strategii nerealiste, făcute din pix și ținute la sertar.
  • Sunt convins că vom reuși să facem din România un lider în domeniul schimbărilor climatice la nivel regional, european și chiar internațional.
  • Acțiunile de combatere a efectelor schimbării climatice contribuie și la sănătatea noastră și la dezvoltarea economiei, pentru că putem dezvolta sectoare noi și racorda economia națională la economia sustenabilității. UE ne oferă finanțare pentru dezvoltarea acestor ramuri.
  • Trebuie să profităm din plin de această oportunitate, prin avansarea de proiecte mature care vor atrage fonduri europene. Pentru a trăi într-un mediu curat și prietenos, pe care să îl lăsăm generațiilor viitoare, este nevoie de autorități și cetățeni.
  • Urbanizarea a condus la dezvoltarea unor activități de pe urma cărora au fost generate multe deșeuri. Este important să schimbăm aceste obiceiuri, să ne schimbăm comportamentul.
  • La final, salut decizia luată de statele UE cu privire la localizarea la București a viitorului centru Cyber, prima agenție europeană găzduită de România. Rezultatul este un veritabil succes, urmare a unor demersuri diplomatice intense, precum și o oportunitate a noastră de a contribui la securitatea cibernetică a statelor membre.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday