Președintele Iohannis a anunțat că îl desemnează pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern. Totodată, șeful statului a spus că este posibil ca mâine să aibă loc votul de învestitură.

Principalele declarații:

Toate discuțiile au fost foarte bune, foarte constructive. Au fost abordări consistente, mature și constructive. Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație de criză. Am primit o singură propunere, pentru o persoană care să fie prim-ministru.

Avem un guvern în funcțiune, Guvernul Orban, care lucrat foarte serios și foarte bine. Acest guvern a lucrat foarte bine de când a început criza de coronavirus. Am luat împreună măsurile cele mai bune, la timp, și acest lucru se vede. Este imposibil de imaginat să schimbăm totul peste noapte, pentru că nimic nu ar mai funcționa. Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban, prin urmare îl desemnez. Am promisiuni de la toate partidele că se vor implica, posibil chiar mâine să avem un vot, vot care se va da în condițiile speciale. Mă aștept de la toți politicieni responsabili să fie parte a acestui efort comun.

https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/898320297271240/

Reamintim că ieri, Administrația Prezidențială a anunțat într-un comunicat oficial că Florin Cîțu și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat cu doar câteva minute înainte de votul în Parlament.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday