O nouă conferință de presă la Cotroceni. Președintele Iohannis, față în față cu jurnaliștii.

O nouă conferință de presă la Cotroceni. Președintele Iohannis, față în față cu jurnaliștii.[sursa: Administrația Prezidențială]

Geplaatst door Epoch Times Romania op Woensdag 16 september 2020

Declarațiile șefului statului au avut loc în ziua în care România a înregistrat un număr record de cazuri zilnice de coronavirus (1.713) și un număr ridicat de decese. Șeful statului a făcut un nou apel la populație să respecte măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei.

„Am înregistrat astăzi o nouă cifră record de infectări și un număr semnificativ de decese provocate de COVID 19. Pandemia e încă departe de a se fi terminat. Eliminarea treptată a multor restricții coroborată cu venirea sezonului rece favorabil apariții gripei și virozelor creează un context sensibil. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie de gripă sezonieră și COVID. Să nu uităm că aceleași măsuri, purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, distanțarea ne pot feri și de virusul gripal și de alte viroze”, a adăugat acesta.

Referitor la începerea anului școlar, Klaus Iohannis a declarat: „Nu peste tot unitățile de învățământ au beneficiat de resursele necesare pentru că învățământul fizic sau online să se desfășoare în condiții optime. Fac un apel la directorii școlilor să solicite autorităților locale cât și Inspectoratelor toate resursele necesare”.