Șeful statului a susținut o declarație de presă, după anunțarea primelor rezultate parțiale ale alegerilor parlamentare.

Principalele declarații:

Alegerile s-au terminat și putem trage primele concluzii:

  • Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare.
  • Să fim sinceri, participarea a fost redusă și sunt mulți români care sunt pur și simplu nemulțumiți de partide, de clasa politică. E important să analizăm aceste lucruri. Motivele trebuie elucidate.
  • Rezultatele alegerilor arată că nu există un câștigător clar. Cele provizorii arată că PNL în 2016 obținuse 20%, acum a obținut 25%. USR a obținut 8% în 2016, acum au crescut la 15%. PSD, obținuse 45% în 2016 a scăzut dramatic la 29%.
  • Este deci clar că partidele de centru dreapta au obținut peste 50% dintre voturi. Pot să vă spun că acesta a fost obiectivul meu și de aceea a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultima vreme. În fine, PSD-ul poate să rămână în afara deciziei politice.
  • Ce va urma? Se cristalizează deja o coaliție de centru-dreapta care va putea să propună un guvern de coaliție.
  • Peste câteva zile voi convoca consultări cu partidele care vor fi în parlament, pentru a forma un nou guvern. Acesta va gestiona măsurile în pandemie, va prezenta măsuri de reformă, mult amânate, va gestiona campania de vaccinare și va prezenta un proiect de buget pentru 2021.

Amintim că după numărarea a 99,83% din voturile din țară (fără Diaspora) PSD a câștigat alegerile cu aproape 29% din voturi. PNL (25%) și USR-PLUS (15%) se clasează pe locurile următoare. AUR obține peste 9% din voturi. ProRomânia și PMP sunt sub pragul electoral.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday