Iohannis a convocat astăzi o ședință în Parlament, unde a discutat cu premierul Florin Cîțu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță și alți miniștrii, cu scopul de a stabili dacă măsurile de relaxare a restricțiilor de la 1 iunie vor rămâne valabile. Amintim că acum obiectivul campaniei de vaccinare este de a atinge numărul de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Campania merge bine, dar trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. Maratoanele de vaccinare au fost un succes.
  • De vaccinare depinde deschiderea tuturor sectoarelor economice.
  • Primarii și alte autorități locale indiferent de culoarea politică trebuie să se implice activ în campania de vaccinare.
  • Succesul pe care îl avem a fost preponderent în mediul urban.
  • Oamenii trebuie să fie informații în localitățile mici, chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor importanța vaccinării. Aici intervin unitățile mobile. Este important să mergem noi spre oameni. Să creăm posibilități de vaccinare, atât la locul de muncă cât și în spațiile recreative.
  • Obiectivul campaniei de vaccinare este de a reduce numărul de cazuri și decesele provocate de Covid-19. Atrag atenția asupra unui potențial pericol, poate nu îndeajuns de bine explicat, pe măsură ce epidemia scade in intensitatea, există posibilitatea ca unele persoane să considere că nu mai are rost să se vaccineze. Este o falsă senzație de securitate.
  • Riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Reîntoarcerea cât mai rapidă a tuturor elevilor la școală este o prioritate. Deciziile în Educație în toată această perioadă dificilă s-au luat. Ne aflăm aproape de momentul în care majoritatea elevilor indiferent de clasă își pot relua activitatea fizic. În privința evenimentelor culturale, este imperativ să găsim soluții.
  • Este evident rolul important al culturii în revenirea la normalitate. Am cerut în mod expres Ministrului Culturii să fie deschis la propuneri. Mă bucur că sunt proiecte foarte bune pregătite și sunt foarte convins că în săptămânile care urmează campania de vaccinare va primi forme atractive.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday