Șeful statului a precizat că măsura redeschiderii piețelor a fost luată după ce „în ultimele săptămâni numărul de persoane noi infectate a scăzut, semnificativ”, deși a recunoscut că în perioada mini-vacanței de 1 Decembrie numărul testelor a fost mai mic.

Președintele a mai spus că scăderea numărului de cazuri noi se poate constata peste tot în Europa. ”Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte. Scăderea e o realitate în Europa, din fericire și noi suntem pe tendința de scădere”, a spus Iohannis aflat la Bacău la inaugurarea unui tronson din Autostrada Moldova.

Principalele declarații: 

„Trec foarte scurt și la tema pandemiei. Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane noi infectate a scăzut, semnificativ. Da este, adevărat, în perioada sărbătorilor poate s-a testat mai puțin, totuși scăderea este clară.

Dați-mi voie să vă spun, această scădere se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat aceste măsurile juste corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o șurabare la date, ci este o realitate în Europa, și din fericire facem parte din țările în care se constată o reducere.

Asta fiind constatate am discutat aceste chestiunii cu experții, specialiștii, și am decis că de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele. Aceasta este o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă și pentru românii care vor să își face provizii din timp pentru sărbătorilor de iarnă”.

Activitatea piețelor agroalimentare care funcționau în spații închise a fost interzisă la începutul lunii noiembrie, după ce premierul Ludovic Orban a declarat că acestea reprezintă focare de infecție din cauza nerespectării măsurilor. cu Covid-19.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday