Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcție la două zile după ce PSD a decis nominalizarea celor  doi.

Administrația Prezidențială a transmis un comunicat de presă în acest sens: 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 februarie a.c., următoarele decrete:

  • Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice;
  • Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul transporturilor.

Amintim că PSD înaintase anterior propunerea Liei Olguța Vasilescu ca ministru al Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici ca ministru al Transporturilor. Klaus Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu, iar ulterior atât ea, cât și Mircea Drăghici au anunțat că își retrag candidatura.

,,Am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, după o discuție cu Liviu Dragnea. Nu am făcut o miză personală din asta”, a transmis la acel moment fostul ministru al Muncii.

Premierul Dăncilă l-a criticat în repetate rânduri pe președinte pentru refuzul numirii Olguței Vasilescu. L-a acuzat pe Iohannis că blochează marile investiții prin refuz. ,,Îi solicit să abandoneze jocurile politice”, spunea la începutul lunii februarie premierul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday