„Victimele beneficiază de tratamentele medicale pe durata vieții, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015, și indiferent dacă sunt realizate în țară sau în străinătate, în unități sanitare din sistemul de stat și în cele din sistemul privat” se arată în cuprinsul legii adoptate de parlament pe 14 octombire și promulgate astăzi. 

De altfel, președintele Iohannis a anunțat acum două zile că va promulga legea exact în ziua comemorării celor cinci ani: „Cu siguranță că s-au schimbat lucrurile și am învățat ceva,” a spus Iohannis.

Incendiul de la Clubul Colectiv a avut loc în noaptea de 30 noiembrie. În urma sa, au murit 64 de persoane și au fost rănite alte 185. În urma protestelor de amploare, au demisionat prim-ministrul Victor Ponta și guvernul său, dar și primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, acesta din urmă fiind judecat și condamnat în primă instanță pentru fapte de corupție în legătură cu autorizarea clubului, pe 16 decembrie 2019. Între timp Piedone a fost ales primar al Sectorului 5, dar va pierde această funcție dacă va fi condamnat definitiv. 

Alte condamnări (încă nerămase definitive) au mai primit cei trei patroni ai clubului – 11 ani și opt luni de închisoare, fiecare, doi angajați ai ISU (care nu au luat măsuri în urma sesizării unor nereguli de siguranță la locația clubului, după efectuarea unui control) – câte 9 ani și două luni de închisoare, iar patroana firmei care a organizat focul de artificii ce a declanșat incendiul a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare.

Curtea de Apel București a început judecarea apelului pe 18 septembrie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday